Demján Sándorral egyeztetett Orbán

gazdaság
2016 június 13., 16:54
comments 125

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Demján Sándorral, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökével találkozott. Az Origo úgy tudja, hogy

a takarékszövetkezetekről egyeztettek.

Demján két hete nyílt levelet írt Orbánnak, amiben parazitához hasonlította Spéder Zoltánt és az FHB-t, mert szerinte azok leszívják a szabad forrásokat a takarékszektorból. Demján levele volt az első lövés a bankárháborúban, amiben mostanra a kormány, a jegybank, a Bankszövetség és a Habony-média teljesen kivégezték Spéder Zoltán bankár-médiavállalkozót. (Spéder az FHB mellett az Index kiadójának tulajdonosa is.)

Orbán pár nap alatt válaszolt Demján levelére, és az írásában nagyjából egyetértett Demjánnal a Spéder ellenében felhozott vádak legtöbbjében.

Jórészt emiatt futamodott meg Spéder és az emberei által vezetett TakarékBank, és ezért fújták le azt a tervezett közgyűlést, amin további FHB-részvények vásárlására ösztönözték volna a takarékokat. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.