Így nézett ki az orosz–angol drukkercsata egy orosz GoPróból

futball
2016 június 13., 21:52
comments 146
link Forrás

Oroszország az első csoportmeccsén az utolsó pillanatban, suttyomban egyenlített Anglia ellen, de erre a meccsre nem a foci miatt fogunk emlékezni. A lefújás után ugyanis az orosz drukkerek azonnal nekimentek az angoloknak, és a két csoport eleve a meccs egész napján egymást kergetve randalírozott Marseille utcáin.

Estefelé már a francia rohamrendőrök is beszálltak a tömegoszlatásba.

A fenti videó egy orosz szurkoló GoPrója, azzal vette fel, ahogyan ide-oda rohangálnak a városban, földön fekvő embereket rugdosnak, vagy csak simán egy sörösüveggel vadásznak a következő áldozatukra.

A Twitteren már a videó készítőjét is megtalálták:

link Forrás

A videó alatti kommentek nagyobb része az orosz huligánokat élteti, de jócskán van olyan is, amik azt javasolják, hogy a csoport következő játéknapján, Lille-ben, az angolok várják meg az orosz–szlovák meccs végét, és álljanak bosszút az oroszokon.

A műfaj születése: Ilya Naishuller

A technika egyébként az idei év egyik legjobb látványfilmjéből, a Hardcore Henryből lehet ismerős: az orosz Ilya Naishuller által készített akciófilmben csak és kizárólag a főhős szemüvegén (GoPrójának lencséjén) keresztül látjuk a folyamatosan pörgő cselekményt, amely egészen elképesztő élményt nyújt:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.