Így nézett ki az orosz–angol drukkercsata egy orosz GoPróból


Oroszország az első csoportmeccsén az utolsó pillanatban, suttyomban egyenlített Anglia ellen, de erre a meccsre nem a foci miatt fogunk emlékezni. A lefújás után ugyanis az orosz drukkerek azonnal nekimentek az angoloknak, és a két csoport eleve a meccs egész napján egymást kergetve randalírozott Marseille utcáin.

Estefelé már a francia rohamrendőrök is beszálltak a tömegoszlatásba.

A fenti videó egy orosz szurkoló GoPrója, azzal vette fel, ahogyan ide-oda rohangálnak a városban, földön fekvő embereket rugdosnak, vagy csak simán egy sörösüveggel vadásznak a következő áldozatukra.

A Twitteren már a videó készítőjét is megtalálták:

A videó alatti kommentek nagyobb része az orosz huligánokat élteti, de jócskán van olyan is, amik azt javasolják, hogy a csoport következő játéknapján, Lille-ben, az angolok várják meg az orosz–szlovák meccs végét, és álljanak bosszút az oroszokon.

A műfaj születése: Ilya Naishuller

A technika egyébként az idei év egyik legjobb látványfilmjéből, a Hardcore Henryből lehet ismerős: az orosz Ilya Naishuller által készített akciófilmben csak és kizárólag a főhős szemüvegén (GoPrójának lencséjén) keresztül látjuk a folyamatosan pörgő cselekményt, amely egészen elképesztő élményt nyújt: