2,5 évet ült börtönben terrorizmus miatt a francia rendőrparancsnok gyilkosa

Külföld
2016 június 14., 08:38
comments 116

2011-ben letartóztatták, 2013-ban pedig három év - két és fél év letöltendő - börtönre ítélték azt a férfit, aki hétfőn este halálra késelt egy francia rendőrparancsnokot, majd megölte a nejét is.

A 25 éves Larossi Abballa egy francia-pakisztáni dzsihadista hálózatban való részvételéért kapott börtönbüntetést. Hétfőn, miután megölte a rendőrt és túszul ejtette családját, a túsztárgyalóknak azt mondta, hogy az ISIS tagja.

Abballa szabadulása után felkerült a francia terrorelhárítás listájára, elméletben megfigyelték - a gyakorlatban több ezer ember szerepel a listán, így valójában nem tudják mindegyiküket folyamatos megfigyelés alatt tartani, gyakran nyomukat vesztik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.