Az orosz kormány hackerei feltörték a Demokrata Párt szervereit, és elloptak mindent, amit Trumpról találtak

Az orosz kormány hackerei feltörték Demokrata Párt vezető szervének (DNC) szervereit - tudta meg a Wahington Post. A lap szerint főleg olyan adatokat loptak el, amiket Donald Trumpról gyűjtöttek össze.

A lapnak megszólaló demokrata tisztségviselők szerint az oroszok akár a levelezéseiket is el tudták olvasni. Ugyanakkor a DNC csak az egyik volt azok közül a politikai szervezetek közül, amelyeknél orosz kémtevékenységet észleltek. Korábban Hillary Clinton és Donald Trump szervereit is érték támadások.

A Demokrata Párt szerint az oroszok már legalább egy éve jelen voltak a rendszereikben, de csak most sikerült kidobni őket onnan. A szakembereknek idén áprilisban tűnt fel, hogy valami van a rendszerben. Ugyanakkor szerintük a párt pénzügyeire vagy a támogatóira vonatkozó adataihoz nem fértek hozzá. A washingtoni orosz nagykövetség szóvivője azt mondta, nem tudott a támadásról.

Vlagyimir Putyin egyébként kifejezetten bírja Trumpot, aki kevésbé bízik a NATO-ban és javítaná az Egyesült Államok kapcsolatait Oroszországgal. A szakértők szerint a kémek Trumpot leginkább azért fiygelhetik meg, hogy jobban megértsék, hiszen nincs régóta a politikában.