Egy kínai férfi beperli azt a kórházat, ahol gyógyszerekkel akartak belőle heterót csinálni

2016 június 14., kedd 17:21
130

Egy 32 éves kínai férfi beperelte azt a kórházat, ahol „ki akarták gyógyítani a homoszexualitásból”, és ehhez gyógyszereket, elzárást és erőszakot is alkalmaztak.

Az ország északi részén élő Yu Hu azzal vádolja a zhumadiani kórházat, hogy tavaly októberben akarata ellenére tartották fogva ott. Elmondta, hogy az ottani orvosok alávetették az úgynevezett „szexuális korrekciós terápiának”. Ennek keretében gyógyszereket és injekciókat is kapott, de előfordult, hogy fizikailag és verbálisan is bántalmazták.

A Yu Hu 25 éves barátja a Guradian-nek azt mondta, a férfit a családja és a felesége októberben küldték kórházba, miután rájöttek, hogy meleg. Két héttel később Yu már azért könyörgött neki, hogy szabadítsa ki.

Kínában csak 1997 óta nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, de a melegjogi aktivisták szerint a kínai orvosok továbbra is gyógyszereket írnak fel és elektrosokkot alkalmaznak a „korrekciós terápiáikhoz”.

Most azt remélik, ha megnyerik a pert, akkor a kínai kórházak felhagynak ezekkel a kezelésekkel. Világossá akarják tenni, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért nem is kell gyógyítani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt