L. Simon László átnyújtotta Szent Imrét Orbán Viktornak

L. Simon László kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár sok más mellett megállás nélkül dolgozik a budavári Szent István-terem rekonstrukcióján is, amit korábban Roskovics Ignác magyar szenteket és uralkodókat ábrázoló Zsolnay-pirogránit képei díszítettek. A Zsolnayk gyártásához alapul vett eredeti olajképek most Orbán Viktor fogadószobájában lógnak..

Csakhogy a sorozatból még a második világháborúban megsérült a Szent Imrét ábrázoló darab, ezért az államtitkár saját hatáskörében cselekedett. Nemrég megszerezte az eredeti Szent Imre pirogránit kép próbaégetési változatát, a kerémiakép alapján pedig fél évnyi munkával restaurálták és rekonstruálták az eredeti Szent Imre-képet, ami a Parlamentbe került.

A kép bal oldalán látható L. Simon államtitkár úr átnyújtja a jobb oldalon elhelyezett Orbán Viktor miniszterelnök úrnak a kép központi elemeként funkcionáló Szent Imre-festményt. A látványt a háttérben két nemzeti lobogó támogatja. Ezt ábrázolja a fenti kompozíció. (L. Simon FB)