Frankfurtból fokozottan figyelik Matolcsyt

gazdaság
2016 június 16., 05:44

Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke azt írta Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének, hogy továbbra is tájékozódik a frankfurti intézmény a magyar jegybank alapítványai ügyében.

Az EKB-t leginkább az érdekli, hogy az MNB alapítványai honnan szerezték az állampapírjaikat. Amennyiben a másodlagos piacról, akkor nincs semmi baj, ha viszont közvetlenül a magyar államtól, akkor az sérti az EU-s szabályokat.

Az MNB azt állítja, hogy mindent a másodlagos piacról vettek, de az erről szóló kommunikáció nem volt mindig ennyire egyértelmű. A részletek a vg-n olvashatók.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.