Helen Ubinas besétált egy philadelphiai fegyverboltba, és 7, azaz hetes perc alatt vásárolt magának egy AR-15-ös félautomata gépkarabélyt

Média
2016 június 16., 07:30
comments 731

A törvény által előírt háttérellenőrzéssel (background check) hét percébe került a Philly.com kolumnistájának, Helen Ubinasnak, hogy hozzájusson egy AR-15-ös típusú félautomata gépkarabélyhoz, amivel az amerikai tömeggyilkosságok jelentős részét elkövetik (az orlandói mészárláskor használt fegyver egyébként az előzetes híresztelésekkel szemben nem AR-15-ös, hanem egy Sig Sauer MCX volt).

Itt a kép a szerzeményről:

photo_camera Helen Ubinas és a könnyen szerzett AR-15, amerika tömeggyilkosainak kedvenc fegyvere. Fotó: Aaron Ricketts, Philly.com

A fegyver 759 dollárba és 99 centbe került, Ubinasnak a jogosítványa bemutatásán kívül elég volt egy formanyomtatványt kitöltenie, és már az övé is volt az AR-15.

A vásárlással eltöltött 7 percnél jóval több időbe telt beszolgáltatni a fegyvert a hatóságoknak: Ubinasnak a philadelphiai rendőrség 6. körzetében több rendőrnek is részletesen el kellett magyaráznia, mit akar. A részletes sztori a Philly.com-on olvasható.

Arról, hogy hogy megy ez Amerikában, itt írtunk.

(Beismerő vallomás: Helent évek óta ismerem, jó haverom. Nice job, Helen!)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.