Kiutasították az orosz huligánok vezérét, a Kremlben nagyon megsértődtek

futball
2016 június 16., 11:27
comments 88

A francia rendőrség szerdán elfogott húsz orosz drukkert, akik Lillebe igyekeztek, a szlovákok elleni meccsre. Azzal gyanúsítják őket, hogy részt vettek az angol szurkolók elleni erőszakos támadásban néhány nappal ezelőtt.

Alekszander Spirgin. Fotó: AFP
photo_camera Alekszander Spirgin. Fotó: AFP

Az elfogottak között van Alekszej Sprigin is, aki a Minden Oroszok Szurkolóinak Egyesülete nevű szervezet vezetője. A szélsőjobboldali csoport és maga Sprigin is élvezi az orosz kormány bizalmát. Így történhetett meg, hogy tiltakozásul Moszkvában bekérették a francia nagykövetet.

Az ismert bajkeverőnek számító Sprigint legfeljebb 5 napig tarthatják fogva, majd kitoloncolják Franciaországból. A férfit az utóbbi időben lefotózták többek között náci karlendítést bemutatva, de Putyin elnök mellett állva is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.