Nyolc órán át kutatták át a nyomozók Spéder lakását

gazdaság
2016 június 16., 07:16
comments 149

Nyolcórás házkutatás is volt az FHB-tulajdonos és takarékintegráció-vezér Spéder Zoltán lakásán a rendőrségi nyomozás keretében – értesült a Figyelő. Tehát nem csak az FHB-nál és a Postánál jártak a nyomozók, hanem a milliárdos lakását is átkutatták.

Spéder Zoltán és Orbán Viktor.
photo_camera Spéder és Orbán a 2014-es takarékgálán, amikor még minden jó volt.

Mindez akkor történik, amikor épp totális állami lejáratókampány, külön Spéderre szabott törvény, zavarbaejtő módon elővett pénzügyi felügyeleti bírság és adóhatósági vizsgálat is folyik a milliárdos és érdekeltségei ellen. A már-már kézi vezérlésre utaló, az állam összes lehetséges öklét tökéletes szinkronban felhasználó támadás így együtt arra mutat, hogy miután államilag felfújták, most államilag ki is pukkasztják Spédert.

A Figyelő arról is értesült, hogy mi az az ügy, amiben csalás miatt nyomoz a rendőrség. Pontosabban három szálon megy a nyomozás:

  • Miként vett 49 százalékot az MP az FHB Kereskedelmi Bankban (ez 2014-ben történt, és itt írtunk róla),
  • hogyan adta el a posta a pénzszállító cégének egy részét, és
  • ki járt jól a Díjbeszedő-csoporthoz tartozó ügyletekkel.

Ez azt is jelenti, hogy a 2012-es kötvény ügyében, vagy a szintén 2014-es Diófa alapkezelős sztoriban például nem nyomoznak. Persze az még mindig kérdés, hogy akkor miért nem hűtlen kezelés a gyanú (hiszen a fenti ügyekben az állami cég kötött az állami vagyon szempontjából hátrányos szerződéseket az FHB-csoporttal), és miért csalás. (Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.