Omar Mateen az öldöklés közben még rákeresett, hogy pörög-e a Facebookon az orlandói melegbárban rendezett mészárlása

2016 június 16., csütörtök 20:52
45

Az amerikai szenátus nemzetbiztonsági bizottságának Mark Zuckerbergnek írt levele szerint Omar Mateen megnézte a telefonján, hogy a „Pulse Orlando” és a „shooting” kifejezések pörögnek-e már a Facebookon, miután túszokat ejtett, és elkezdett öldökölni az orlandói melegbárban.

A nyomozók legalább öt Facebook-profilt találtak, ami kapcsolatba hozható a 29 éves – lehet, hogy meleg – Mateennal. Az egyikre a férfi kiposztolta, hogy követeli, az amerikaik és az oroszok fejezzék be az Iszlám Állam bombázását, és hűséget esküdött Abu Bakr al-Bagdadinak, az ISIS vezetőjének. Később azt is hozzátette, hogy az igazi muszlimok sosem fogják elfogadni a nyugat mocskos útjait, és mivel ártatlan nőket és gyerekeket ölnek, a nyugatiak most megízlelhetik az Iszlám Állam bosszúját.

Mindezek ellenére a nyomozók még nem találtak semmilyen kapcsolatot Mateen és az ISIS között. Egyébként lehet, hogy bíróság elé fog kerülni a felesége, mivel tudott a támadás tervéről a nő, de a rendőröknek nem jelzett. (Gawker)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt