Egy ország várja tűkön ülve Rogán Antal halaszthatatlan Bild-interjúját

bűnügy
2016 június 18., 07:44
comments 265

„Háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival Münchenben, illetve interjút ad a Bild napilapnak”

- írta pénteki válaszában a 444-nek a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amikor arról kérdeztük, miért nem vett részt Rogán Antal miniszter azon a szembesítésen, ahol Portik Tamás többek között arról mesélt, hogyan vitt tízmillió forintnyi eurót az egykori belvárosi polgármesternek.

Sűrű hetei vannak Rogánnak, aki a magyar-osztrák meccsre is épp hogy el tudott szakadni a munkájától, viszont válasza szerint sem az izlandi–magyar, sem a portugál–magyar meccsen nem fog tudni helyszínen szurkolni, mert más előre egyeztetett, külföldi programja lesz. Rogán nem osztott meg részleteket arról, hogy hol lesz jövő szerdán, amikor Magyarország-Portugália mérkőzést rendeznek Lyonban.

"A Bild müncheni szerkesztőségében tudósítónk érdeklődésére elmondták: nem tudnak arról, hogy Rogán Antal ma interjút adna, és arról sem, hogy háttérbeszélgetést folytatna német újságírókkal" - írta mindenesetre a Magyar Nemzet, igaz a központi (berlini) szerkesztőségnek küldött írásos megkeresésükre egyelőre nem érkezett válasz.

Az mindenesetre biztos, hogy Rogán - aki lelkesen végigtapsolta az osztrákok elleni győzelmet Bordeaux-ban - elég rosszul mutatna ismételten a VIP-páholyban a miniszterelnök mellett, egy nappal azután, hogy egy (többek között) gyilkosságért elítélt, a magyar alvilág krémjéhez tartozó bűnöző beszélt nyíltan arról, miként üzletelt a kormányfő egyik legfőbb bizalmasával még néhány évvel ezelőtt is. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.