Magyarország továbbra is csoportelső: Ausztria döntetlent játszott Portugáliával

futball
2016 június 18., 18:59
comments 37

Gól nélküli döntetlen játszott Portugália Ausztriával, Ronaldo továbbra sem tudott gólt lőni ezen az Eb-n. Csak nehogy a magyarok elleni meccsen robbanjon be!

Ezzel viszont Magyarország 4 ponttal továbbra is vezeti ezt a csoportot, mögötte Izland és Portugália 2-2 ponttal, Ausztria pedig a sor végén a portugálokkal játszott döntetlenért járó 1 ponttal.

A magyarok legnagyobb félelme most az, hogy ezek után milyen erővel fognak a válogatottunkra rontani a portugálok.

Egészen kiegyenlítetten kezdődött Ausztria és Portugália szombat esti meccse, de ez érthető is, hiszen minden csapat nyerni érkezett. Ausztria Magyarországtól kapott ki az első meccsén, ezért ha életben akarta tartani a reményeit, akkor a portugálok ellen legalább pontot kellett szerezniük. Portugália helyzete sem volt sokkal jobb, ugyanis nekik Izlandot nem sikerült megverniük az első meccsükön. A döntetlennel egy pontot kaptak, ezért Ausztriától el kellett volna hozniuk a hármat.

Az első 10 percben a remek iramú meccsen mindkét csapat alakított ki helyzeteket, de egyik sem volt különösebben veszélyes. Szembeötlő volt, hogy az osztrákok nem védekező focira álltak be.

Igaz, a 13. percben már majdnem kihasználták a portugálok az osztrák csapat kinyílását, de az oszták kapus három portugál lövést is hárított egymás után. Fél perc után azonban már Alaba elől kellett tisztáznia a portugál védelemnek a saját ötösüknél.

A huszadik percre azonban már körvonalazódott a portugál fölény, több jó támadásuk is volt, a 23. percben pedig csak Ronaldón múlt, hogy 5-6 méterről leadott lövése nem a kaput találta el. Az osztrák védelem épp lemaradt.

Ez a helyzet állandósult is, a játék szinte végig osztrák térfélen zajlott, a portugál kapuhoz csak egy-egy kontra után került közel a labda, de általában ezek is elhaltak a pontatlan kiugratások miatt.

AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
photo_camera AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG

Egy ilyen kontra annyira jól sikerült, hogy Pepének kellett lerántania Alabát a portugál 16-osnál. Pepének sárgalapot ért az akció, az osztrákoknak szabadrúgást. De Alaba kapura csavarodó, zseniális lövését Vieirinha a gólvonalról fejelte ki egy érkező osztrák elől.

A második félidő rögtön egy egészen szép osztrák lövéssel kezdődött, Ilsanker küldte messziről kapura, Rui Patriciónak nagyot kellett vetődnie. Az első féidőben együtt sem volt ennyi dolga, mint a második félidő első percében.

Ezután persze a második félidőben is hamar beállt a portugál fölény, az 54. percben Ronaldo bombázott messziről, de bravúrosan fogta a lövését az osztrák kapus, Almer. Az ezt követő portugál szögletből érkező beadást is a két fejjel az osztrák védelem fölé emelkedő Ronaldo fejelte kapura, de Almer kiütötte ezt is.

A 65. percben aztán az osztrákok lehozták Alabát. Messze ő volt az első félidő legjobbja, de a második félidőben gyakorlatilag labdába sem ért. Nagyjából egyébként ugyanígy ingadozott a teljesítménye a magyarok elleni meccsen is. Ettől függetlenül persze furcsa a lecserélése, hiszen mégiscsak ő az osztrákok egyetlen világklasszis játékosa, aki tényleg bármikor hatalmasat villanhat. Talán sérült lehet. Alessandro Schöpf, a Schalke 04 22 éves játékosa érkezett a helyére.

Aztán épp kezdtek megint feljönni az osztrákok, és kiegyenlítődni a játék, amikor a 78. percben Ronaldo eltűnt egy osztrák védő mellett a 16-oson belül. Ez pedig egy 11-est ért a portugáloknak, de

Cristiano Ronaldo kapufát lőtt.

link Forrás

Nagyon helyezte a lövést, Almert elküldte a másik oldalra, csak aztán a labda nem ment be. Tényleg egészen elképesztő, ami Ronaldóval történik ezen az Eb-n. A világ egyik legjobb focistája több hatalmas helyzetet is kihagyott eddig, most meg ez. Látszott is az arcán a határtalan frusztráció. Csak nehogy a magyarok elleni meccsen robbanjon majd ki belőle a felgyülemlett harag.

Az osztrákokba új életet öntött a kihagyott 11-es, nemcsak a szurkolóik zendítettek rá, hanem Arnautovic is kiépített egy remek helyzetet, igaz, tisztázott a portugál védelem.

A portugál csapat cserével próbált felállni: Andre Gomes helyett Éder jött a pályára.

A 86. percben Ronaldo aztán gólt fejelt, és már kiszaladt megkönnyebbülten örülni a pálya szélére, amikor megtudta, hogy les miatt nem adta meg a bíró a találatát.

Ez már tényleg nagyon durva :(((

link Forrás

A meccs vége felé újra erőre kaptak az osztrákok, de gól egyik oldalon sem született, maradt a 0-0.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.