A Radiohead-rajongók nem vették elég komolyan a Ramadánt, török keményvonalasok támadtak rájuk

külföld
2016 június 19., 13:08
comments 87

Szombat este is állt a bál Isztambulban.

Kora este helyi Radiohead-rajongók gyűltek össze egy lemezboltban, a menőnek számító Velvet Indieground nevű helyen, hogy együtt meghallgassák a Radiohead, szaksajtó által méltatott új stúdióalbumát, az A Moon Shaped Poolt.

A boltra azonban rátámadt nagyjából 20, botokkal és üvegekkel felfegyverzett férfi, akik nem nézték jó szemmel, hogy a boltban a Ramadán idején is szórakoznak emberek, és árulnak alkoholt.

link Forrás

A támadás nagy port kavart Törökországban, aztán a világsajtóban is, a Radiohead együttes is hamar
: természetesen elítélték a történteket.

Szombaton késő este már demonstráló emberek gyűltek össze a lemezboltnál, hogy az erőszakos támadás ellen tiltakozzanak.

A török rendőrség azonban rohamrendőröket küldött a tüntetőkre, könnygázzal és gumibotokkal oszlatták a tömeget a lemezbolt előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.