50 új Iphone-t lehetne venni abból a pénzből, amennyibe az Orbán–Tiborcz-esküvőről ellopott két Iphone 4S utáni nyomozás került

2016 június 20., hétfő 7:52
172

A rendőrség eddig nem akarta elárulni, mennyi pénzt fordított arra, hogy megtalálja a miniszterelnök lányának a 2013-as esküvőjén ellopott két mobiltelefon tetteseit, de miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jogsértőnek mondta a rendőrség hozzáállását, az végül köteles volt elárulni.

Fotó: Burger Barna / MTI

Az Átlátszó megtudta, hogy a nyomozás 12 355 811 forintba került, a büntetőeljárás teljes költségének nagy részét pedig a Bűnügyi Szakértő és Kutatóintézet által elvégzett hemogenetikus szakértői vizsgálatok tették ki, ez 12 339 193 forintot jelentett, és 14 478 forint volt az egyéb szakértői díjazás.

A telefonok ellopását korábban az egyik felszolgáló szellőztette meg, miután nem tetszett neki, hogy DNS-minta adására akarják kényszeríteni, de nem csak őt, hanem a kiszolgáló személyzetet, több tucat embert kötelezett erre a rendőrség kiemelt szerve, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya.

Sem a telefonok, sem a tettes nem lett meg. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt