Az orosz tévé véletlenül leleplezte, hogy az orosz légierő kazettás bombákat vet be Szíriában

külföld
2016 június 21., 09:02
link Forrás

Az orosz állami hírtelevízió, az RT egy tudósításában véletlenül lebuktatta az orosz légierőt. A Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szíriai látogatásáról készült riportban a vágóképeken RBK-500 ZAB 2.5SM típusú kazettás gyújtóbombák látszottak.

A kazettás bomba brutális fegyver, lényegében egy ezernyi apró bombából álló nagy bomba, ami elsősorban "élőerő", vagyis emberek pusztítására alkalmas.

A kazettás bombák bevetését és gyártását nemzetközi egyezmény tiltja, bár ezt pont a három, legtöbb kazettás bombát gyártó ország, Kína, az Egyesült Államok és Oroszország nem írta alá.

A riportnak, aminek ismétléséből már kivágták az inkrimináló vágóképeket, tartogatott még bájos meglepetéseket:

azon a kmeimimi légitámaszponton forgatták, aminek korábban még a létezését is tagadta az orosz hadsereg.

(Via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.