Rubovszky sem hisz Portik vallomásának, pedig az ő cége is részt vett a belvárosi ingatlanok értékbecslésében

politika
2016 június 22., 06:36
comments 163

„Gőzöm sincs”

Ez volt Rubovszky György, KDNP-s képviselő válasza arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült a cégének megállapítania a piaci árnál jóval alacsonyabb árat arra a Károly körúti ingatlanra, amit Habony Árpád nagynénve, Pápa Marianne vett meg az V. kerületi önkormányzattól. Pápa cége fél évvel később dupla áron, a vételárnál 52 millió forinttal többért adta tovább orosz vállalkozóknak a helyiséget.

Erről az ingatlanról hosszan beszélt Portik Tamás a pénteki vallomásában is, amiben azt állította, hogy Rogán Antal polgármesterként kenőpénzekért segített elintézni a barátainak, hogy a piaci árnál olcsóbban privatizálhassanak ingatlanokat az önkormányzattól. Rogán tagadta ezeket a vádakat, és azt mondta, hogy fel fogja jelenteni Portikot hamis tanúzásért.

Rubovszky 13 százalékban tulajdonosa a Város FM nevű cégnek, ami a belvárosi ingatlanbecsléseket készítette abban az időszakban, amelyikről Portik beszélt. A képviselő azt mondta, ő elképedve hallgatta Portik állításait, és nem hinné, hogy van még bárki Magyarországon, aki hinne ennek az embernek.

Rubovszky felháborodottan utasította vissza a kérdést, hogy tudatosan alulértékelték-e a belvárosi ingatlanokat. Arra pedig, hogy miért volt néhol a drága környék ellenére csak 2-300 ezer forintos az eladott helyiségek négyzetméterára, annyit mondott, hogy volt olyan hely is, ahol 1,2 milliós négyzetméterár volt. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.