Baka András eltávolítása törvénytelen volt, 31 milliót fizet neki a magyar állam

jog
2016 június 23., 10:22

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön 100 ezer euró, vagyis 31 millió forint kártérítést ítélt meg Baka Andrásnak, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökének,

Bakát 2011-ben, évekkel mandátumának lejárta előtt váltották le hivataláról. Formaliag azért, mert hoztak egy olyan szabályt, ami alapján a 17 éves külföldi bíráskodása már nem számíthatott bele a kötelezően előírt szakmai tapasztalatba. A valóságban viszont az lehetett vele a baj, hogy kritizált a bíróságokra vonatkozó új szabályokat.

A strasbourgi nemzetközi bíróság úgy döntött, hogy Baka eltávolítása a bírói testület éléről törvénytelen volt. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.