Dízelbotrány: több mint tízmilliárd dollárt fizet a Volkswagen az Egyesült Államokban

gazdaság
2016 június 23., 18:46
comments 38

Az AP és a Reuters is úgy értesült, hogy hihetetlen összeget,

10,2 milliárd dolláros kárigényt fizethet ki a Volkswagen az Egyesült Államokban a dízelbotrány miatt.

A kompenzáció nagy része ahhoz a 482 ezer tulajdonoshoz fog kerülni, akiknek olyan Volkswagen-konszern által gyártott autója van, aminek vezérlőszoftvere manipulálja a károsanyag-kibocsátási értékeit. A tulajdonosok mindenképpen kapnak 1000 és 7000 dollár közti kártérítést, majd választhatnak, hogy a gyártó visszavásárolja a botrány előtti árán az autót, vagy megjavítják azt.

A megállapodás nem végleges, a Volkswagen, a kormányzati hivatal és a károsultakat képviselő ügyvédek még nem egyeztek meg, hogy a javítás konkrétan milyen lépéseket tartalmazzon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.