A brit, aki a kilépésre szavazott, megdöbbent a győzelmen, most meg már azon aggódik, hogy mi lesz

külföld
2016 június 24., 09:05
comments 271

Nem hitte volna, hogy a szavazata számít, ismerte be a BBC élő adásában egy brit választópolgár, aki

Nagy-Britannia kilépésére szavazott, és most meg van döbbenve.

Sőt, "eléggé" aggódik is, hogy most akkor mi lesz. Ez utóbbival biztos nincs egyedül, a szavazatszámlálás harmadik órájában hirtelen megugrottak azok a keresések a Google-ban, amik arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik, ha a távozáspártiak nyernek. Ami elég sokat elmond a népszavazást megelőző kampány színvonaláról.

"Nem hittem, hogy a szavazatom túl sokat számítana, mert azt hittem, hogy maradni fogunk" - nyilatkozta a csak Adamként bemutatott manchesteri választó, akit aztán teljesen ledöbbentett, hogy az eredmények ismeretében még a miniszterelnök is lemondott.

Meglepetése csak részben indokolt. Ugyan a legendásan vacak brit közvélemény-kutatók - akik a legutóbbi parlamenti választáson mindenben tévedtek, amiben csak tévedni lehetett - a kampány utolsó hetében a maradáspárti tábor erősödését mérték, szoros végeredményt jósoltak, egy héttel ezelőtt meg még elég magabiztos kilépéspárti győzelmet. Végül ez a régebbi jóslat vált be, 1,3 millióval többen szavaztak a távozásra, így összességében fölényesen, 52:48 arányban győztek a kilépéspártiak. (Via HuffPo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.