Már több mint negyvenezren követelik London függetlenségét

2016 június 24., péntek 14:22
299

A Nagy-Britannia EU-tagságáról döntő népszavazás eredményhirdetése után egyből petíciót indítottak a Change.orgon azok a londoniak, akik az eredmények ismeretében

legszívesebben elszakadnának az Európától elszakadó Nagy-Britanniától.

"London nemzetközi város, és mi Európa szívében akarunk maradni" - írják. De belátják, hogy az ország nagy része más véleményen van, ezért inkább azt javasolják, hogy

ahelyett, hogy a jövő választásain egymás ellen szavazzunk, tegyük hivatalossá a válást.

Ezért Sadiq Khanhoz, London polgármesteréhez fordultak, hogy nyilvánítsa ki London függetlenségét, és jelezze csatlakozási szándékát az EU-hoz.

"Sadiq polgármester, nem szeretne Sadiq elnök lenni? Hát csinálja meg!" - írják a mozgalmárok, akiknek máris sikerült még a brexitnél is tenyérbemászóbb szlogent alkotniuk:

#londependence

A petíciót mostanáig több mintnegyvenezren írták alá - tíz perce, amikor írni kezdtem a posztot, még kevesebb mint 39 ezren.

Június 28-án pedig a felháborodott londoniak tüntetést szerveznek a Trafalgar térre. A Facebook-eseményre már 28 ezer ember igazolt vissza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt