Remek meccs után, egyenes háttal búcsúzik az Eb-től a magyar válogatott

futball
2016 június 26., 20:56
comments 890

Remek iramú meccsen kapott ki a magyar válogatott az esélyesebbnek tartott és tényleg sokkal erősebb belga csapattól. Sokak félelme ellenére nem volt alázás, a magyarok többször szerezhettek volna gólt, de az is tény, hogy a belga válogatott nemcsak sokkal gyorsabb, sokkal erősebb és sokkal technikásabb játékosokból állt, hanem jobban is játszott.

A nagy gólkülönbség ellenére a magyar csapat szépen helytállt, és nem adtuk fel, de sok labdát adtunk el, hagytuk a belgáknak, hogy a saját játékukat játsszák.

Magyarország tehát egyenes háttal búcsúzik, a belgák pedig jelezték, hogy az Eb legvégéig számolni kell velük.

A meccs eleve nem kezdődött jól a magyaroknak: Kleinheisler László lesérült a bemelegítésen, ezért a magyar válogatott egyik alaptagja, aki a Portugália elleni meccsen már kimondottan a továbbjutás miatt pihent, nem játszhatott a belgák ellen. A helyére Storck Pintér Ádámot állította be, aki a portugálok ellen jól tudta helyettesíteni a remek formában játszó Kleinheislert a középpályán, de ezen a meccsen nem mutatott sokat.

Ezzel két magyar játékos nem léphetett pályára a belgák ellen sérülés miatt: Fiola, aki még az osztrákok elleni meccsen sérült meg, és Kleinheisler.

Már az első perceken látszott, hogy a magyar támadók nem igazán tudnak mit kezdeni a belga védőkkel, miután a csapat először fenn járt a belga 16-osnál, inkább maguk passzolták hátra a labdát a saját térfelükre. De ez nem is olyan meglepő, a belgák ezen az Eb-n csak az olaszoktól kaptak gólt.

A belgák persze nyomtak, az első lövés is belga volt: az ötödig percben Nainggolan bombázta a kapu fölé messziről. A hatodik percben viszont rögtön a magyarok voltak veszélyesek, de Lovrencsics gyenge lövését gond nélkül fogta a belga kapus, Courtois.

Már az első percekben is nagyon nyílt volt a játék, rengeteget támadtak a belgák, de nekünk sem kellett szégyenkeznünk, remek, de magyar szempontból nagyon kemény meccsnek ígérkezett. Rögtön a meccs elején iszonyatos sebességű és kifejezetten veszélyes rohamokat indítottak a belgák.

A 10. percben rögtön meg is szerezték a vezetést, De Bruyne szabadrúgásából fejelt Király kapujába a védelemből előrehúzódó Alderweireld.

Róla és a mellette rohanó Lukakuról is eléggé lemaradt a magyar védelem, ami nemcsak azért volt bosszantó, mert hátrányba került a csapat, hanem azért is, mert a magyar védelem eddig kifejezetten jó volt fejjel.

A 15. percben Lukaku adott jó labdát De Bruyne-nek, Királynak kellett nagyot védenie. Iszonyatos sebességgel jöttek fel a belgák a magyar kapuhoz. Rögtön utána viszont Courtois hibájából jutott szöglethez Magyarország, de Dzsudzsák beadását a belgák fejelték ki.

A huszadik percre nyilvánvalóvá vált, hogy a belga csapat az eddigi legjobb formáját sajnos épp a magyarok ellen hozza. Talán a legnagyobb erősségük az volt, hogy a magyarokhoz képest minden játékosuk pokolian gyors volt, gyakorlatilag bármikor meg tudtak iramodni és másodpercek alatt, a semmiből ott teremtek a magyar kapu előtt.

Különösen szép volt, hogy pont ezek ellen a belgák ellen állt helyt szépen a válogatott, Dzsudzsákék nem rettentek meg, labdát tartottak, és helyzeteik is voltak, igaz, nem olyan gyakoriak és nem olyan veszélyesek, mint a belgákéi. Az ellenfél kétpercenként alakította ki a helyzeteket, most igazán megmutatták, hogy ők a világ egyik legjobb csapata. Teljesen megérdemelten szereztek vezetést, szép játékkal határozottan uralták a meccset.

Annyi volt a belga helyzet, hogy felesleges is mindről beszámolni, azt viszont muszáj kiemelni, hogy a 36. percben De Bruyne szép szabadrúgást lőtt, amit Királynak kellett a felsőlécre tolnia. Utána a magyar kapus mutatta is, hogy nagyon fáj az ujja.

A 39. percben aztán Lovrecsics majdnem bosszút állt, de messziről ellőtt bombája pár centivel a belga kapu felett szállt el. Pár perc múlva Dzsudzsák próbálkozott ugyanezzel a recepttel, de az ő lövése is mellé ment, ha csak egy leheletnyivel is.

Az első félidő végére kezdtünk felbátorodni, látszott, hogy a messziről elküldött lövésekkel lehet esélyünk a belga védelem ellen.

A belgák aztán majdnem letörték ezt e lelkesedést, megint egy nagyon gyors támadással építettek helyzetet, de Mertens ziccerét Király bravúrral védte. A magyar kapus megint a csapat egyik legjobbja volt.

link Forrás

A félidővégi magyar feltámadással az első 45 perc mérlege szerint az 1-0 reális eredmény volt, a magyarok az eddigi legfélelmetesebb ellenfelükkel találkoztak az Eb-n. A belgák nagyon nyomtak, de az első félidőben tisztesen helyt állt a válogatottunk.

A második félidőre Gera már nem ment fel, Storck Elek Ákost állította be a helyére.
Sokkal nem lett jobb a helyzet, fél perc se kellett Király első bravúrjáig és a második félidő első belga szögletéig. Eden Hazard bombázott egyébként a magyar kapura.

Elek viszont az 50. percben már jól indította Szalait, aki viszont nem tudott jól kapura lőni.

A második félidőben nagyrészt az folytatódott, ami az első félidőben volt, a magyar csapat hagyta, hogy a belgák azt játsszák, amiben igazán jók. A magyarok közben rengeteg labdát adtak el a pálya minden pontján, az egész mezőnyben talán leginkább Kádárt lehetett kiemelni a magyar oldalon.

Az első félidő elején néhány perce azért a magyar válogatottnak is volt, Szalai nagyot fejelhetett volna, de a fontos, hogy volt végre 5 perc, amikor nem járt a labda a magyar térfélen.

Labdabirtoklásban fel is jött a magyar válogatott a második félidőre: már 55 százalékban volt Dzsudzsákéknál a labda, de ez azért a helyzetek számában nem látszott.

A 66. percben viszont Pintér nagy lövése pattant meg a belga védelmen, ez volt Courtois első igazi bravúrja a meccsen, de itt a magyar nézők valószínűleg nem a kapusteljesítményt értékelték, hanem az újabb kihagyott magyar helyzeten sajnálkoztak.

Nem sokkal később Dzsudzsák szabadrúgásból adta át a labdát Juhásznak a túloldalra, aki éles szögben lőtt kapura, de kicsivel megint mellément a magyar lövés.

A belga kispadon viszont egyre kevésbé voltak elégedettek a meccsel, Vilmots egyre fesztültebben nézte, ahogyan a magyarok egyre inkább magukra találnak. A 70. percben végül behozta Carrascót Mertens helyére. Ez magyar szempontból azért nem volt valami jó döntés, mert Carrasco még Mertensnél is gyorsabb játékos.

A 75. percben a magyarok is cseréltek, a Kleinheislert helyettesítő Pintér helyére jött Nikolics.

A 77. percben Carrasco meg is mutathatta volna, hogy megérte beállítani, de a remek indítása ellenére kihagyta a helyzetet, Kádár mentett nagyot.

Ezután szögletből alakítottak ki helyzetet a belgák, aztán a másik oldalról Hazard remek beadását lőtte be a Lukaku helyére épp beállt Batshuayi.

link Forrás

Egy percet sem kellett várni és a belgák legjobbja, Hazard egy kontrából nagyon szép gólt lőtt, 3-0 a belgáknak.

link Forrás

Közben Storck behozta Bödét is, mert muszáj volt többet támadni, de a magyar csapat még magához sem tért, máris jött Hazard gólja.

A meccs végén még próbálkoztak a magyarok, de aztán a villámgyors Carrasco beállította a 4-0-s végeredményt.

link Forrás

A nagy gólkünlönbség ellenére nem volt egyoldalú a meccs, még magyarként is izgalmas volt nézni a játékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.