Benne van az óriási bukás az olimpiában, és ezt a riói kormányzó nyilatkozta

"Optimista vagyok" - kezdte friss nyilatkozatát Francisco Dornelles, Rio de Janeiro állam megbízott kormányzója, hogy egy mondaton belül komolyra váltson, és bejelentse, hogy óriási bukás lehet az olimpiából. A közlekedési és biztonsági kérdések annyira megoldatlanok, hogy az olimpiai szervezőbizozttság 850 millió dolláros gyorssegélyért fordult a kormányzathoz, amit megszavaztak ugyan, de nem utalták át.

A legdurvább talán a biztonsági helyzet, Dornelles szerint az állam már csak pár napig, ennek a hétnek a végéig tudja fizetni a riói rendőröket, akik fél éve nem kapták meg az olimpiai túlórapénzüket. Az amúgy is zaklatott brazil történelem egyik legsötétebb időszakában emellett gazdasági- és kormányválság is sújtja a Zika-.vírus által fenyegetett országot, a késésben lévő olimpiai előkészületeket pedig végképp beárnyékolja a riói doppinglabor bukása és bezárása körüli friss botrány.

(via CNN)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.