Brexit-kabaré: Juncker az EP ülésén akkorát szólt be Farage-nak, hogy kitört a tapsvihar

külföld
2016 június 28., 09:12
comments 344
link Forrás

Az élet, legalábbis az európai politikai élet mostanában olyan, mint egy Sas-kabaré. Az Európai Parlament brit kilépéssel foglalkozó rendkívüli ülésén Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt annyira felzaklatta, hogy Nigel Farage, a szélsőségesen populista brit UKIP vezetője megtapsolta, miután azt mondta, hogy az EU-nak "tiszteletben kell tartania a brit demokráciát", hogy beszéde közben ekkor odafordult hozzá és azt mondta:

Ez az utolsó alkalom, hogy itt tapsolhat!

Mire az összegyűlt frakciók hálás tapsviharban törtek ki. Ez fellelkesítette az eurohumosistát és rátett még egy lapáttal, mondván:

És bizonyos értelemben meg is lep, hogy Ön itt van. A kilépésért harcolt. A brit nép a kilépés mellett szavazott, miért van akkor itt?

A lelkes Juncker-közönség természetesen erre is hálásan reagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.