Csütörtök éjfélig kell eladnia az államnak az MKB-t

gazdaság
2016 június 30., 07:32
comments 22

Csütörtök éjfélkor jár le a határidó, ameddig az állam által még 2014-ben megvásárolt MKB bankot el lehet adni.

A határidőt az Európai Bizottság írta elő, Brüsszel ugyanis szigorúan ellenőrizte, hogy a bank szanálása nem számított-e tiltott állami támogatásnak. Ha az előírt menetrend tartható, akkor nem számít annak.

A bank tulajdonosi jogait most az MNB gyakorolja, és már hónapok óta megvannak a kiválasztott vevők. A Világgazdaság információi szerint azért húzódik az utolsó pillanatig az eladás, mert vevőt kellett találni az MKB egyik leányára, az MKB-Euroleasing Autópark Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-re is, és ez nem ment egyszerűen. A lap úgy tudja, hogy csütörtökön ez is megoldódik.

Az MKB-t 37 milliárdért tervezik eladni, a vevők a Blue Robin Investments (45%), a Metis (45%) és a Pannónia Nyugdíjpénztár (10%) lehetnek. Nagyon érdekes, hogy a Pannónián kívül a többi vevő igazából ki lehet.

(vg,hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.