A Brexit miatt leminősítette az EU-t a Standard & Poor's

külföld
2016 július 01., 05:35
comments 66
Juncker és Tusk  a szerdai poszt-Brexit uniós csúcson. Fotó: AFP/JOHN THYS
photo_camera Juncker és Tusk a szerdai poszt-Brexit uniós csúcson. Fotó: AFP/JOHN THYS

Visszaveti az unió költségvetési rugalmasságát, veszélyezteti a politikai közösség stabilitását az, hogy Nagy-Britannia úgy döntött, elhagyja az Európai Uniót, ezért a Standard & Poor's hitelminősítő csütörtökön egy fokkal leminősítette az EU hosszú távú besorolását.

A korábbi AA+ helyett immáron AA az új osztályzata a közösségnek. Az amerikai hitelminősítő szerint a legnagyobb veszélye a Brexitnek az, hogy fellazíthatja az unión belüli szolidaritást, ami pedig eddig az egyik legfontosabb pozitív alakítója volt az EU adósmegítélésének.

Az ügynökség azt írta, hogy a britek szavazásának eredményeként "újragondoltuk véleményünket az unión belüli kohézióról, amit most már sokkal inkább semleges, mint pozitív tényezőként értékeltünk." (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.