Elfelejtettek szólni L. Simonnak, hogy kirúgják

politika
2016 július 01., 09:17
comments 232

Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy barátság ide vagy oda, le kell váltania L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség leszórakoztatóbb államtitkárát, mert nem elégedett a Budai Vár felújítása és úgy általában a műemlékvédelem területén elért eredményeivel. A miniszter azt mondta, ezt már Orbán Viktorral is megbeszélték, aki tudomásul vette a döntést.L. SImon László a Tatai Patara fesztiválon (Fotó: Bencsik János / Facebook)

A bejelentés időzítése és módja azért volt nagyon fura, mert a Kormányinfóval egy időben L. Simon még a legnagyobb magabiztossággal avatott kutyaszobrokat, mintha sejtelme sem lett volna arról, mi készül ellene.

Aztán kiderült, hogy tényleg nem volt

Másnap az Index riportere Kápolnásnyéken érte utol a leváltott államtitkárt, hogy rákérdezzen nála, hogyan tudta megőrizni a higgadtságát a szörnyű hírek ellenére is.

Csakhogy L. Simon Lászlónak csütörtökön még fogalma sem volt, hogy rezeg a léc, azt mondta, csak a sajtóból értesül arról, hogy Lázár János a kirúgásáról beszélt a Kormányinfón.

Annak ellenére, hogy a barátjának nevezte, Lázár János vele nem közölte külön, hogy nem lesz tovább államtitkár.

„A barátok azok, úgy látszik, hogy mostanában nehéz helyzetben vannak. Az egyik barátról azt tudjuk meg, hogy felveszi a barátokkal a beszélgetést, a másik barát meg úgy látszik, hogy a sajtóból kell hogy értesüljön ilyen fontos dolgokról”

- utalt Spéder Zoltánra, akinek szintén nem volt egy főnyeremény, hogy Lázár a barátjának nevezte.

L. Simon egyébként nem érti, miért tették ki, szerinte sem a Vár felújításánál, sem a műemlékvédelemnél nem maradtak hiányosságok. „Jól állunk, azt tudom mondani önnek, hogy a Nemzeti Kastély- és Várprogramban tegnap öt újabb pályázatot adtunk be. 19 pályázatunk van bent, 10-nél pozitív döntéssel. Gyakorlatilag a kisvárdai pályázat benyújtását követően a 33 milliárd forintos GINOP-os keretet le fogjuk kötni”- szerinte a mostani uniós kifizetések mellett az övé az egyik legjobb teljesítmény. Nem gondolja, hogy ezzel bármi probléma lenne.

Ugyanakkor a miniszterelnököt megnyugtatta, hogy országgyűlési képviselőként továbbra is számíthat a munkájára. Bőven van még mit csinálnia.

Össze kellett volna szednie magát

Tavaly nyáron, a kamu gyógyhatású barackmagok miatt kirobbant botránya után Lázár már egyszer figyelmeztette L. Simont, hogy „tegyen rendet maga körül”, mert baj lehet.

Csakhogy a botrányok azóta sem akartak elülni az államtitkár körül:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.