Váczi Zoltán szerint a magyar csapat még mindig kint lenne az Eb-n ha vereségre játszunk a portugálok ellen

futball
2016 július 02., 12:18
comments 129

Váczi Zoltán korábbi magyar válogatott focista nyilatkozott a Borsnak a magyar válogatott foci-Eb-n nyújtott teljesítményéről. Azt mondta,

elismeri, de túlértékeltnek tartja a szereplést.

A Békéscsaba 90-es évek közepén aktív sztárja szerint még most is versenyben lenne a magyar csapat, ha a portugálok elleni csoportmeccsen a vereségre játszunk, és így elkerüljük a csoportelsőséget. Másodikként Anglia, harmadikként pedig Horvátország lett volna a magyarok ellenfele, és Váczi szerint mindkét meccs könnyebben nyerhető lett volna, mint a belgák elleni. (Magyarország csoportjából a második és harmadik helyezett Izland és Portugália tovább is jutott a legjobb 8 közé.)

Váczi azt mondta, hogy ezt egyszerűen egy felelős vezetőnek kellett volna eldöntenie.

„Felháborít, hogy csak nálunk nem volt olyan vezető, aki felismeri, hogy a csoport­elsőség nem jó. Ha másodikként vagy harmadikként jutunk tovább, elkerüljük Belgiumot, és most Izland vagy Portugália helyett mi lennénk ott a nyolc között.”

A játékost, aki 2 alkalommal játszott a magyar válogatottban a mostani válogatott szerényebb játékosai lenyűgözték, de Királytól és Dzsudzsáktól nem ájult el. Szerinte Király, amikor nem kellett, akkor kijött a kapujából, amikor meg ki kellett volna jönnie, bent maradt. Dzsudzsák pedig a Hősök terén a mikrofon előtt jobban teljesített, mint a pályán.

Váczi soknak érezte az az ünneplést is, amit a hazatérő válogatott kapott, szerinte ezek a fiúk nem hősök, csak focisták. Az igazi hősök az olimpiai bajnokok, akik tényleg az egész világot legyőzik.

Végül legyen itt egy videó az ereje teljében játszó Vácziról is:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.