10 év után visszatér Budapestre Gloria Gaynor

Popkult
2016 július 05., 14:53
comments 14

Gloria Gaynor, a „diszkókirálynő” 10 év után lép fel újra Budapesten, december 29-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Gloria Gaynor 1965-ben jelentkezett első kislemezével (She'll Be Sorry/Let Me Go Baby), de a karrierje 1975-ben ért a csúcsra, amikor az egy évvel korábban megjelent Never Can Say Goodbye című első nagylemezének több dala (Reach Out I'll Be There, Honey Bee, Casanova Brown, Let's Make a Deal) vált egymás után slágerré.

A diszkókorszak lecsengésével Gloria Gaynor újabb lemezei már nem tudták megismételni a bemutatkozó album sikerét, de a világhírt az 1978-as I Will Survive című dalnak köszönheti, aminek a stúdiófelvételére tolószékben érkezett, miután majdnem megbénult egy színpadi balesetben.

link Forrás

Az I Will Survive-ért Gloria Gaynor 1980-ban elnyerte a diszkóműfaj Grammy-díját, ez volt az első és egyben az utolsó elismerés a kategóriában. A szám 2016-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb hangfelvételeket őrző katalógusába is.

Az énekesnő rövid visszavonulása utáni 1983-ban tért vissza, szerepelt színpadi művekben, televízióban és filmekben, emellett jótékonysági hozzájárulásaival többek között gyerekkórházat támogat, részt vesz a mellrák és a párkapcsolati erőszak elleni küzdelemben.

A budapesti év végi koncerten felcsendülnek az énekesnő örökzöld klasszikusai, például a Can't Take My Eyes Off Of You, a You're The First The Last My Everything, és a Killing Me Soflty is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.