Legófigurákat is elvitt a NASA a Jupiterhez

űrkutatás
2016 július 05., 09:35
comments 71

A Jupiter körüli pályára álló, négy éve elindított Junó űrszondának van három utasa is: a római főisten Jupiter, felesége Junó és Galileo Galilei. Ők azok:

photo_camera Fotó: NASA/JPL-Caltech/KSC

A NASA és a Lego együttműködését általánosságban azzal indokolják, hogy az inspirálja a gyerekeket a tudomány, a technológia, a mérnökség és a matematika felfedezésére. A három figura pedig felkelti a gyerekek érdeklődését az űrprogram, a görög mitológia és a Galilei tevékenysége iránt.

Speciális Legókról van szó, nem műanyagból, hanem fémből készültek, hogy jobban bírják a strapát. (space.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.