A brutálisan jó memóriájáról híres kínai legyőzött egy arcfelsimerő számítógépet egy arcfelismerő versenyen

külföld
2016 július 06., 02:40
comments 15

Vang Jüheng egy ideje hírességnek számít Kínában, az elképesztően jó fotografikus memóriáját ugyanis több tv-műsorban tesztelték már.

Egy alkalommal például egy pohár vizet azonosított 520, látszólag ugyanolyan pohár víz közül.

A kínai média szerint pedig a férfi segített már a rendőrségnek is bűntényeket felderíteni biztonságikamera-felvételek elemzésével.

Vang Jüheng azonban most méltó ellenfelére akadt: arcfelismerő-versenyt játszattak vele az Alipay (Kína legnagyobb online-fizetési hálózata) által használt arcfelismerővel.

Az arcfelismerő programot Marknak hívják, és egy kínai cég, a Megvii fejlesztette le az Alipay-nek. A fejlesztők szerint Mark arcfelismerési pontossága eléri a 99,5 százalékot is, ez pedig messze túlmutat az emberi agy teljesítményén arcfelismerésben,

De nem Vang Jühengén.

Az ember és gép közötti versenyen kínai nők arcát kellett összepároztatni a fiatalkori képükkel. Az első két menetben Vang Jüheng és Mark sem hibázott, a harmadik menetben viszont mellényúlt a gép, az ember viszont megint telibe talált. (Quartz)

Ezen a videón Jack Ma, az Alibaba Group vezetője mutatja be az Alipay arcfelismerőjét:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt