12 megválaszolatlan kérdés minden idők legnyugtalanítóbb Habony Árpád-videójáról

belföld
2016 július 07., 13:52
comments 119

Szemcsés videó kavarta fel az imént a kellemesen langyos kánikulai állóvizet: a magyar korona parlamentbe való visszaviteléről szóló korabeli tévétudósításról van szó, amit Feledy Péter, a kor ismert jobboldali tévés mikrofonállványa kommentált ájtatosan suttogó hangon, de ami nem emiatt izgalmas, hanem mert személyesen Habony Árpád helyezi el a Szent Koronát a Még Szentebb Vitrinben.

A videó egy rakás kínzó kérdést vetetett fel:

1.) Habony Árpád igazából a magyar Zelig, vagyis egy olyan alakváltó, aki jelen volt a magyar történelem minden fontosabb eseményénél? Előkerülnek majd felvételek arról, hogy ott volt a szobában Vajk megkeresztelésekor, Horthy kiugrási kísérletekor, meg amikor Kádár és Farkas Mihály személyesen győzködték a cellában Rajk Lászlót, hogy vallja be az összes el nem követett bűnét? Sőt akkor is, amikor Torgyán József képviselőjelöltté tette Liebmann
Katalint?

2.) Habony a fekete öltöny és a fehér kesztyű mellé miért kötött szurkolói futballsálat?

3.) És ha már így tett, miért pont az AS Roma sálját akasztotta magára? Ez arra tett utalás, hogy a korona egyik felét a római pápátől kapta István?

4.) Ki a másik fickó, akivel Habony a koronát hordozza?

5.) Él és virul még ez a Másik Ember, vagy épp ellenkezőleg, már rég a Ráckevei Dunaág mélyén pihen bebetonozott lábakkal?

6.) Jól látom-e, hogy amikor Habony behelyezi a Kardot a Vitrinbe, kiderül, hogy a bal kezén csak négy ujja van, hasonlóan Kötöny kun fejedelemhez?

7.) Hogyan tarthatja Habony ilyen gyakorlottan az Országalmát? Csak nem az övé volt valaha, amikor még HabSBURGbonynak hívták?

link Forrás

8.) A Habony kezében tartott Országalma felületén miért és hogyan tükröződhet egy hatalmas hím emberszabású majom arca?

9.) Habony miért ferdén rakta le az Almát? Kinek áll ez érdekében?

10.) Véletlen, hogy kettejük közül végül Habony vette ki a Koronát a szállítóládából?

11.) A Kard szállítóládája vajon miért pont olyan alakú, mint Mészáros Lőrinc eltitkolt adriai luxusvillája?

12.) És mindezt miért ilyen arccal figyelte a közvetlen közelből Orbán Viktor?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.