Hiába izomozik a DK képviselője, Budapesten nem tiltják be a beerbike-okat

Oláh Lajos a Demokratikus Kolaíció szélsőségesen buligyilkos képviselője tett föl kérdést Fónagy Jánosnak, a Nemzeti fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának, amelyben

implicite

a sörbiciklik (magyarul: beerbike-ok) használatának korlátozását javasolta. Nemrég a neonácizmusba süllyedő Amszterdam korlátozta brutális kegyetlenséggel a népszórakoztatásnak ezt a kivételesen eredeti, kellemes és társadalmilag is hasznos formáját.

Tessenek megnyugodni, Fónagy államtitkár higgadt, okos érveléssel, hűvös eleganciával rázta le magáról a fékevesztett DK-s szigorításért őrjöngő javaslatát:

„Az érintett önkormányzatok részéről nem merült fel a sörkerékpár forgalmának korlátozhatóságát szolgáló KRESZ-módosítások igénye.”

Ennyike. Mi van, Oláh? Beszoptad!

Az államtitkár úr pedig vendégünk tíz korsó Arany Ászokra. Egyszersmind javasolnánk a beerbike-ozás hungarikummá nyilvánítását, a Bubi mintájára fővárosi beerbike-kölcsönzői hálózat felállítását, speciális beerbike-utak építését, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen beerbike-vezetői tanfolyamok indítását, és a nemzeti Beerbike Akadémia megalapítását.