Már biztos, hogy női miniszterelnöke lesz Nagy-Britanniának

külföld
2016 július 07., 16:54
comments 91

Margaret Thatcher óta nem volt nő Nagy-Britannia kormányának élén, de most újra lehet: az ország történetének második miniszterelnöknőjét vagy Theresa Maynek vagy Andrea Leadsomnak fogják hívni.

Ők ketten kapták ugyanis a Konzervatív Párt jelölőgyűlésén a legtöbb szavazatot, a belügyminiszter May 199 szavazatot kapott, míg Leadsom, aki jelenleg az energiaügyi miniszteri posztot tölti be, 84-et.

Harmadikként végzett Michael Gove, aki Cameron és Johnson után a harmadik nagy vesztese a Brexit-kampánynak.

Ezzel már bizonyos, hogy a két asszony közül kerül ki az új miniszterelnök, erről szeptember 9-én szavaznak újra a pártban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.