Több százmilliót veszíthet a magyar állam azzal, hogy Andy Vajna Romániába telepíti a tévécsatornáit

media
2016 július 07., 05:41
comments 117

Furfangos trükköt eszelt ki Andy Vajna: Romániába menekíti nyolc televíziós csatornáját, a Chili TV-t, az Izaura TV-t, a Joy TV-t, a Kiwi TV-t, a Mozi+-t, a Prime-ot, a Super TV2-t és a Zenebutikot.

A döntést feltehetően az indokolja, hogy a román médiaszolgáltatási díjak alacsonyabbak, mint a magyarországiak.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a nol.hu számításai szerint 80-160 millió forintos befizetéstől esik el azzal, hogy a csatornák Romániába költöznek - ezt a pénzt többek között magyar filmek támogatására szokták költeni. Az NMHH összesen félmilliárd forint körüli összegekre számíthat ezekből a díjakból, a költözéssel járó bevételkiesés tehát a médiaszolgáltatásból származó bevételek 30 százalékát is elérheti.

Arról nem beszélve, hogy ha a csatornákat működtető cég Romániában fizeti be a társasági adót, a magyar költségvetés további tíz, ha nem százmillióktól eshet el. (nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.