Egy tucat halálos áldozatot követelt Indonézia legnagyobb dugója

külföld
2016 július 08., 16:03

Eddig legkevesebb 12 ember halt meg abban a három napja tartó közlekedési dugóban, ami a Áva szigetén található Brebes előtt alakult ki. A már 21 kilométeresre dagadt sort az okozta, hogy több millióan indultak haza a ramadám végét jelentő Eid al-Fitre.Fotó: AFP/Dasril Roszandi / Anadolu Agency

A közlekedési minisztérium szóvivője szerint az áldozatok többsége idős volt, míg mások a fáradtság miatt fellépő egészségügyi problémák miatt haltak meg. A helyi sajtó szerint egy egyéves gyerek a felgyülemlett füst miatt halt meg. Mivel a dugó Brebes kijáratánál alakult ki, ezért a helyiek csak Brexitnek hívják.( Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.