Fullpanorámás mezőgazdasági melléképületet épít magának Balatonfüreden Matolcsy Ádám

2016 július 8., péntek 5:18
125

Három oldalán is üvegfalú házat épített 3200 négyzetméteres balatonfüredi telkére Matolcsy Ádám, a jegybankelnök Matolcsy György harmincéves fia. Az ifjabbik Matolcsy még 2013-ban vette meg a korábban még mezőgazdasági területként nyilván tartott szőlőt, ahova most az üvegpalota épül.

A telek adottságai alapján van értelme csupaüveg házat építeni, a domboldalból gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Balatonra.

Matolcsy Ádám balatonfüredi mezőgazdasági melléképületének látványterve via Raw Development Fotó: via Raw Development

Matolcsy Ádám a Népszabadság megkeresésére azt monda, hogy az épületet

mezőgazdasági melléképületként és pihenésre fogja használni.

Az építő, a Raw Development Beruházásszervező és Mérnöki Szolgáltató Kft. a honlapján a referenciák között közzétette a ház tervét, ott viszont nem mezőgazdasági melléképületnek, hanem

nyaralónak

nevezik.

A Raw Development amúgy családközeli vállalkozás, Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető. Ahhoz a Szemerey Tamáshoz, aki bankján, a Növekedési és Hitelbankon keresztül a jegybank akciós hitelprogramjának segítségével félmilliárd forinttal megfinanszírozta Matolcsy Ádám 2015-ös nagybefektetését, a Balaton Bútor Kft. felvásárlását.

A Raw Development Kft.-t amúgy alig néhány hónappal azelőtt alapították, hogy a jegybank egyik alapítványa, a PADA elkezdte a budai Várban az Ybl-Hatvany-villa felújítását. A felújítás menedzselésével az akkor még referenciákkal sem rendelkező Raw Developmentet bízták meg, a céget azóta más MNB-alapítványok is bevonták ingatlanfejlesztéseikbe. (Via Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt