Az adófizetőknek semmi köze hozzá, hogy a kormány kisegíti-e a haverjait közpénzből

A 444 írt először hosszan azokról a rejtélyes kötvényekről, amiket 2012-ben adott el az FHB Nyrt. rejtélyes „külföldi” befektetőknek. Rengeteg jel mutat arra, hogy ez a „külföldi” befektető igazából a magyar állam. Viszont ha tényleg a magyar állam vagy valamelyik cége vette meg a papírokat, akkor az állami vezetőknek, a pénzügyi felügyeletnek és az FHB igazgatóságának is, legalább az EU előtt kellene elszámolnia, és tisztázni, hogy ez akkor tényleg tiltott állami támogatás, és tényleg a befektetők megtévesztése volt-e, na meg hogy megfelelően gazdálkodtak-e az állami vagyonnal, amikor úgy döntöttek (ha úgy döntöttek), hogy az FHB-t segítik ki belőle.

Hogy tisztán lássunk, be is pereltük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt (MNV), hogy mondja meg, volt-e valaha köze ezekhez a kötvényekhez. Azt mondták, nem adhatják ki ezeket az adatokat, mert ezek 2022-ig titkosak.

Tóth Bertalan, az MSZP képviselője azóta is kérdésekkel fárasztja az MNV-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot. Most is megkérdezte őket ezekről a körvényekről. Mit ad isten, neki is csak annyit mondtak, hogy ez minősített adat.