A Liget Projekt egyik legrégebbi támogatója, György Péter a kopaszok ellen fordult

politika
2016 július 13., 13:59
comments 222

A Liget Projekt egyik legrégebbi szakmai támogatójaként ismert esztéta, György Péter interjút adott a Magyar Narancsnak, amiből kiderül, hogy szerinte a Városligetben történt tűrhetetlen és jogtipró erőszakos események miatt a gigaberuházás fordulóponthoz érkezett, és „a szimbolikus politikai harc színterét Baán Lászlónak kell pacifikálnia”.

Illusztráció
photo_camera György Péter: Ha a kopaszok maradnak, nem kívánok tovább részt venni a Liget Projektben (Illusztráció: Tbg)

Az ELTE Média és Kommunikáció tanszékének tanára azt mondta, hogy „nem kívánok tovább részt venni ebben a munkában akkor, ha azok az őrző-védő emberek onnan nem tűnnek el, és nem állíttatik helyre a jog”.

Szerinte a Városliget „az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett”.

Arról, hogy mióta és milyen tanácsokat ad Baán Lászlónak, majd a csütörtökön megjelenő teljes interjúban lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.