Fotózhatóak bilincsben a magyar politikusok

POLITIKA
2016 július 14., 14:44
comments 42

Már önmagában az is egészen elképesztő, hogy ez valami új vívmány.

Szóval eddig volt olyan bírósági gyakorlat, hogy a bűncselekménnyel vádolt politikust sem lehetett arccal mutatni, ahogy például bilincsben viszik a bíróság elé, ha erre nem adott engedélyt. A bíróság szerint az ilyen bilincses bírósági megjelenés nem minősül közszereplésnek vagy közéleti szereplésnek, és emiatt kell az illető politikus engedélye.

:(((((((((((((((((

A rendőrök fényképzésének abszurd szabályairól itt írtunk hosszan.

Most egyébként konkrétan Hunvald György ügyében döntött a Kúria. A HVG még 2011-ben tett ki egy fotót a volt VII. kerületi polgármesterről, ahogy bilincsben viszik a bírósági tárgyalásra. Hunvald perelt és első fokon 200 ezer forint kártérítésre ítélték a HVG-t.

A Kúria viszont a Népszabadság beszámolója szerint úgy döntött, hogy egy olyan büntetőügyben, ami Hunvald polgármesteri tevékenységével összefüggésben indult, ami miatt Hunvald hosszabb ideig előzetesben volt, és ami közérdeklődésre tart számot igenis meg lehet mutatni a politikus arcát az ő engedélye nélkül is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt