Roszatom: Nem építkezünk a Krímen

gazdaság
2016 július 14., 14:04
comments 51

A Komerszant című orosz lap csütörtökön arról számolt be, hogy a Roszatom két munkát is elnyert a Krím-félszigeten, és ezért a cég felkerülhet az EU feketelistájára.

Az Oroszország által megszállt félszigeten működő cégekkel ugyanis nem üzletelhetnek az EU tagállamaiban, és így a szankciós listára kerülő cég akár a paksi atomerőmű bővítését is elbukhatta volna.

Csakhogy a Roszatom délután kiadott egy közleményt, ami szerint a cég nem szállított felszereléseket a Krímbe, és a Komerszant által említett beruházásra még a tendert sem írták ki.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.