Eltiltották a román és a fehérorosz kajak-kenusokat az olimpiától

sport
2016 július 16., 14:49
comments 74

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség eltiltotta a román és a fehérorosz válogatottat a nemzetközi versenyektől, így a hamarosan kezdődő riói olimpiától is.

A két ország versenyzői rendszeresen doppingoltak az utóbbi időben. Idén áprilisban például 11 román sportoló bukott egy meldonium nevű szerrel, ez január óta van tiltólistán.

A fehéréoroszok közül öten buktak az idén, őket franciaországi edzőtáborukban kutatta át a rendőrség, és talált náluk teljesítményfokozókat. A fehéroroszok esetében csak a férfi csapatot tiltották el.

A büntetés nyomán a románok és a fehéroroszok esetében is világ- és Európa-bajnok sportolók maradnak távol az olimpiától. A fehérorosz testvérpár, Andrej és Alekszandr Bahdanovics például éppen a riói induló Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó előtt lett második 1000 méteren a júniusi, moszkvai Eb-n. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.