A skótok már jövőre szavazhatnak arról, hogy otthagyják-e Nagy-Britanniát

külföld
2016 július 17., 15:38

Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon vasárnap arról beszélt a BBC-nek, hogy jövőre megint népszavazást tarthatnak a skót függetlenségről, ha úgy érzik, a brit kormány nem ad nekik elég biztosítékot, mielőtt elkezdenének tárgyalni az EU elhagyásáról. Sturgeon el akarja érni, hogy Skócia egyszerre maradhasson tagja az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak is.Theresa May brit miniszterelnök és Nicola Sturgeon Skócia első minisztere - Fotó: AFP/Andrew MilliganMegemlítette azt is, hogy legutóbb Theresa May brit miniszterelnökkel abban maradtak, találni kell egy olyan megoldást, ami figyelembe veszi, hogy a skótok jelentős többsége a maradás mellett szavazott a Brexitről szóló népszavazáson. Ugyanakkor ha úgy érzi, hogy ez szolgálná legjobban Skócia érdekeit, akkor kiírják a függetlenségről szóló népszavazást. Ezt pedig még minden még az előtt kellene megtartani, hogy Nagy-Britannia kilép az EU-ból.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.