Ezek a világon a legtöbbet használt emojik

INTERNET
2016 július 17., 06:23
comments 80

Ma van az Emoji Világnap. Igen, van ilyen, és azért ma van, mert ezt a napot mutatja az egy rakás emoji-készletben elérhető naptár-emoji. Ennek örömére a Twitter kiadta az emoji-statisztikáit.

Ezek szerint a leggyakrabban használt emoji a Twitteren a sírva röhögős, utána a szeme helyén szívvel nevetős fej, aztán a sírós. Utána így alakul a sorrend:

Látszik az is, hogy az arcok dominálnak a listán, az első nem-arc, az ötödik helyen lévő szív-emoji.

De van egy ennél sokkal jobb lista is, az, hogy a világ országaiban mik a legnépszerűbb emojik. Hát ezek:

Érdemes megnézni, hogy emojik alapján mennyire szar is lehet a hangulat az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. De Indonézia és a Fülöp-szigetek sem kecsegtet sok jóval. Dél-Amerikában meg csak a zene megy.

A spanyol bicepsz, a kék szaúdi szív vagy a dél-koreai csók viszont már több izgalmat ígér.

Végül pedig ezek itt a legtöbbet használt emojik, kategóriákba szedve:

Hát igen, sokkal izgalmasabbakat is lehetne választani. Miért nem használja senki például a Star Trekből ismert vulkáni üdvözlet-kézjel-emojit? Ilyen hálátlan közönségnek minek lefejleszteni ezeket a kincseket?! (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.