Olyan, mint az Uber, csak csomagoknak: közösségi csomagkézbesítési rendszert épít az Amazon

Az Amazon úgy döntött, hogy közösségi erőforrásokkal próbálja lerövidíteni a neten rendelt csomagok kézbesítési idejét. A cég arra kéri a sofőröket, hogy akinek van némi szabadideje, és van kedve is szerezni egy kis mellékest, az kézbesítsen csomagokat az Amazonnak.

A rendszert egyelőre csak Seattle-ben tesztelik, ahol az Amazon központja is van, de várhatóan még ebben a hónapban Nagy-Britanniában, Birminghamben is elindul a szolgáltatás.

Persze nem egy sofőrnek kell az egész úton szállítani a csomagot, egyelőre csak annyi a cél, hogy a megrendelt árut az Amazon elviszi az adott város elosztóközpontjába, és onnan vihetik házhoz a magánsofőrök.

A vállalkozó kedvű sofőröknek egy mobilalkalmazást kell letölteniük, abban pedig megadhatják, hogy mikor akarnak dolgozni. Azt már a rendszer számítja ki, hogy az adott időszakban van-e olyan csomag, amit ki lehetne szállítani. (Financial Times)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.