Olyan, mint az Uber, csak csomagoknak: közösségi csomagkézbesítési rendszert épít az Amazon

gazdaság
2016 július 20., 06:06
comments 67

Az Amazon úgy döntött, hogy közösségi erőforrásokkal próbálja lerövidíteni a neten rendelt csomagok kézbesítési idejét. A cég arra kéri a sofőröket, hogy akinek van némi szabadideje, és van kedve is szerezni egy kis mellékest, az kézbesítsen csomagokat az Amazonnak.

A rendszert egyelőre csak Seattle-ben tesztelik, ahol az Amazon központja is van, de várhatóan még ebben a hónapban Nagy-Britanniában, Birminghamben is elindul a szolgáltatás.

Persze nem egy sofőrnek kell az egész úton szállítani a csomagot, egyelőre csak annyi a cél, hogy a megrendelt árut az Amazon elviszi az adott város elosztóközpontjába, és onnan vihetik házhoz a magánsofőrök.

A vállalkozó kedvű sofőröknek egy mobilalkalmazást kell letölteniük, abban pedig megadhatják, hogy mikor akarnak dolgozni. Azt már a rendszer számítja ki, hogy az adott időszakban van-e olyan csomag, amit ki lehetne szállítani. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.