Rendkívüli ülést tart a parlament a Liget-projektről, de a fideszesek nem mennek el, mert szerintük ez csak ellenzéki cirkusz

Ellenzéki képviselők kezdeményezésére rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, de

a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, így nem kerülhet napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte és azt MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is támogatták. Szabó Tímea napirendként a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta, mert az szerinte minden baj forrása, hiszen lehetővé teszi a zöldfelületek korlátlanul lepusztítását és helyükre betonépületek felhúzását.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt közölte, hogy

a Fidesz nem vesz részt ebben az ellenzéki cirkuszban.

Képviselőcsoportjukból csupán egy képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, amely indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását.

Mivel a határozatképességhez az országgyűlési képviselők több mint felének jelenlétére van szükség, a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, és a napirend előtti felszólalások után berekesztik majd ülést. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.