Júniusban nőtt a költségvetési hiány

gazdaság
2016 július 21., 09:19
comments 35

2015. júniusához képest az uniós kifizetések megindulása és az adósságszolgálattal kapcsolatos kamatfizetési kötelezettségek torlódása miatt nőtt a költségvetés hiánya júniusban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

Júniusban a központi alrendszer hiánya 388,9 milliárd forint lett, szemben az előző év azonos hónapjának 312,2 milliárd forintos deficitjével. A részletes adatok megegyeznek a július 7-én közölt előzetes számokkal.

Az első 6 hónapban a központi alrendszer hiánya 402,1 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban ez az összeg a mostaninak több mint kétszerese, 823,3 milliárd forint volt. Januártól június végéig a központi költségvetés 514,9 milliárd forintos hiányt, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 47,2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 65,6 milliárd forintos többletet mutattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.