Varga: Lehet eurónk, de mostanában azért nem lesz

gazdaság
2016 július 22., 07:38
comments 294

Varga Mihály gazdasági miniszter Tusnádfürdőn van éppen, mint mindenki, aki számít vagy számítani szeretne a Fideszben és a Fidesz körül. A hagyományos nyári szabadegyetem csúcspontja minden bizonnyal Orbán Viktor miniszterelnök szombati előadása lesz.

A miniszter ott nyilatkozott a Karc FM-nek arról, hogy ugyan Magyarország az euró bevezetésének majdnem minden feltételének eleget tesz, mégsem sürgős a közös európai pénz bevezetése. (AZ EU alapszerződése elvben kötelezi a tagállamokat, hogy törekedjenek az euró használatára, de elég egyszerűen ki is lehet bújni ez alól.)

"Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert ha a gazdasági fejlettség nem közelít az euróövezet országainak az átlagához, az ország a csatlakozás vesztese lehet. Könnyen úgy járhat, mint egyes mediterrán országok, amelyek a gyengébb versenyképesség miatt nem voltak képesek kihasználni az euróövezet lehetőségeit" - mondta. "Lehet eurónk, de mostanában azért nem lesz."

Azt is hozzátette, hogy

"Magyarország sem lehet balek"

- de ez már a Brexitről jutott eszébe, és arra utalt vele, hogy ha kivonulnak az autógyárak vagy éppen EU-s intézmények Nagy-Britanniából, akkor Magyarországra kell csalogatni minél többet közülük. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.