Megúszták az olimpiai eltiltást az orosz sportolók

sport
2016 július 24., 12:59
comments 89

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, megkegyelmez az orosz sportolóknak, és a súlyos doppingvádak ellenére is részt vehetnek a riói olimpián. Eddig 387 orosz sportolót fenyegetett a kitiltás, miután a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) legújabb jelentése megállapította, hogy a 2014-es téli olimpián államilag szervezték az orosz sportolók doppingmintáinak manipulálását.

A NOB vasárnapi döntésének értelmében az egyes sportszövetségek 12 napot kapnak, hogy megvizsgálják a sportolóik érintettségét.

Korábban tizennégy doppingellenes szervezet szólította fel a nemzetközi bizottságot arra, és írt levelet Thomas Bach NOB-elnöknek, hogy statuáljon példát az ügyben. Ugyanakkor bizonyos sportágak nemzetközi szövetségei abban érdekeltek, hogy legyenek orosz versenyzők, mert növelik egyes sportágak versenyeinek színvonalát. A riói játékok augusztus 5-én kezdődnek. (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.