Megúszták az olimpiai eltiltást az orosz sportolók

2016 július 24., vasárnap 12:59
89

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, megkegyelmez az orosz sportolóknak, és a súlyos doppingvádak ellenére is részt vehetnek a riói olimpián. Eddig 387 orosz sportolót fenyegetett a kitiltás, miután a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) legújabb jelentése megállapította, hogy a 2014-es téli olimpián államilag szervezték az orosz sportolók doppingmintáinak manipulálását.

A NOB vasárnapi döntésének értelmében az egyes sportszövetségek 12 napot kapnak, hogy megvizsgálják a sportolóik érintettségét.

Korábban tizennégy doppingellenes szervezet szólította fel a nemzetközi bizottságot arra, és írt levelet Thomas Bach NOB-elnöknek, hogy statuáljon példát az ügyben. Ugyanakkor bizonyos sportágak nemzetközi szövetségei abban érdekeltek, hogy legyenek orosz versenyzők, mert növelik egyes sportágak versenyeinek színvonalát. A riói játékok augusztus 5-én kezdődnek. (via Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt