Michelle Obama szenvedélyes beszédben állt ki Hillary Clinton mellett

2016 július 26., kedd 6:29
209

Elkezdődött az emailbotránytól tépázott demokraták jelölőgyűlése is, az első nap legnagyobb hatású beszédét pedig a búcsúzó first lady, Michelle Obama mondta.

Szenvedélyesen előadott beszédének központjában lányai álltak, és főleg arról volt szó, milyen jövő vár a következő generációra. És szerinte Hillary Clinton pontosan olyan elnök lenne, amilyet a gyerekeinek akar.

"Olyan embert akarok, aki ismeri és komolyan veszi ezt a munkát, aki érti, milyen feladatai vannak egy elnöknek, aki tudja, hogy a rá váró dolgok dolgok nem feketék és fehérek, és nem férnek bele 140 karakterbe"

- üzent nem is olyan nagyon burkoltan a Twitteren parádézó Donald Trumpnak.

Fotó: Nicholas Kamm / AFP Fotó: Nicholas Kamm/AFP

"Amikor nálad vannak az atombomba indítókódjai, akkor nem lehet kapkodni. Akkor stabilnak, mértékletesnek és tájékozottnak kell lenni" - erősített rá a demokrata üzenetre, hogy Clinton a "biztonságos jelölt" lenne Trumppal szemben.

Természetesen nem maradt ki a beszédből az sem, hogy Clinton lehet az első női elnök. "Hillary Clinton miatt a lányaink és fiaink biztosan tudhatnák, lehet egy nő az Egyesült Államok elnöke."

"És ne hagyjátok, hogy bárki azt mondja, hogy ez az ország nem nagyszerű, és újra naggyá kell tenni. Mert ez a legnagyszerűbb ország a világon!" - ment neki Trump fő kampányüzenetének, és mindenkit arra biztatott, menjen el szavazni novemberben.

Az este másik főszereplője Hillary Clinton korábbi ellenfele, Bernie Sanders volt. Sanderst a hívei még hétfőn is kifütyülték Philadelphiában, amikor Clinton támogatására szólított fel.

A konvenció elején is voltak fütyülések-bekiabálások, Sandersnek csitítania is kellett ezeket, de végül tapsot kapott beszédéért, aminek lényege az volt, hogy "a választás Clinton és Trump között egyáltalán nem kérdéses". Igaz, legkeményebb támogatóit nem győzte meg, és még tüntetés is volt emiatt:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt